Verwerken en verpakken

stripes

Verwerken van paprika’s

In onze eigen verwerkingshal worden de net geoogste paprika`s verwerkt. De geoogste paprika’s worden in zelfrijdende oogstkarren gedaan. Deze karren rijden automatisch naar de verkoelde hal. Hier worden de paprika’s in de sorteerlijn geleegd waar deze op maat, gewicht en kleur worden gesorteerd.

Verpakken van paprika’s

4evergreen heeft een machinepark ingericht om de rode, gele, groene en oranje paprika’s te verpakken. Zo verpakken we paprika`s per stuk maar ook per 2,3 of 4. Bij 2 of meer stuks zijn dit vaak combinaties van meerdere kleuren die we ook wel paprikamix noemen. Wij hebben de mogelijkheid om flowpackverpakkingen te leveren vanuit eigen teeltlocaties aan de retail. Hierdoor kunnen wij dagvers leveren, waardoor het kwaliteitsverlies minimaal is en wat ten goede komt van de ‘Shelf Life’.

 

Verpakken is essentieel

Het verpakken van de paprika’s is essentieel. Hiermee voorkomen wij voedselverspilling door bederf of beschadiging. De impact van voedselverspilling is veel groter dan de impact van verpakken. Uiteraard zijn wij kritisch op het materiaal dat wij gebruiken. Wij gebruiken recyclebare folies zodat de impact voor het verpakken van een paprika minimaal is.