4evergreen is nog groener – Zonnepanelen Westdorpe

stripes

Onlangs heeft 4evergreen zonnepanelen laten installeren op het dak van de verwerkingsruimte op de locatie aan de Smitsschorreweg 1 in Westdorpe.

Het zonnestroomsysteem, waar 4evergreen voor heeft gekozen, heeft een totaal vermogen van 700 KWp. Met dit zonnestroomsysteem wordt in Westdorpe +/- 650.000 kWh aan duurzame energie opgewekt. Dit is ongeveer één derde deel van wat wij, als glastuinbouwbedrijf, aan stroom verbruiken op deze locatie.

“We hebben gekozen voor deze duurzame vorm van energie opwekking omdat het gebruik van zonnepanelen veel voordelen met zich mee brengt. Om de stroom te kunnen opwekken, hoeft de zon niet voortdurend te schijnen, alleen daglicht is al voldoende. Zonnepanelen veroorzaken geen broeikasgassen en kennen dus ook geen CO2 uitstoot. Zonnepanelen zijn dan ook veel beter voor het milieu dan andere (fossiele) energiebronnen. Ze zijn betrouwbaar en kennen een lange levensduur, gemiddeld wel van zo’n 10 tot 20 jaar. Wanneer de panelen toe zijn aan vervanging, kunnen ze voor 90% gerecycled worden en dus weer opnieuw gebruikt worden om panelen mee te maken. Met de restwarmte en de Co2 van de naastgelegen kunstmestfabriek Yara, in combinatie met de door zon energie opgewekte stroom, zorgen dat we dat 4evergeen energie neutraal kan produceren. Met veel trots kunnen wij zeggen dat 4evergreen één van de duurzaamste glastuinbouw bedrijven is in Nederland”.