Ook onze rode paprika’s zijn groen!

stripes

Ook onze rode paprika’s zijn groen!

 

4evergreen teelt groen!

4evergreen kweekt rode, gele, oranje en groene paprika’s op een groene manier. Kwalitatief goede paprika’s telen, sorteren en verpakken doen we samen en met plezier.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan een gezond product?

Bekijk alle vacatures!

 

Warmte en co2

Warmte en CO2 zijn nodig bij het opkweken van paprika’s.  Continu zijn wij op zoek naar mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. In onze kassen wordt zo Co2-neutraal mogelijk gekweekt.

  • Meer dan 50% van ons bedrijf maakt gebruik restwarmte.
  • Op 70% van ons areaal gebruiken we rest Co2 die wij vanuit de industrie krijgen.
  • In totaal hebben we op alle locaties voor 3 miljoen KW of wel 3.000 MW aan zonnepanelen.

Water en voeding

Jaarlijks vangen wij regenwater op in onze eigen waterbassins. De planten krijgen exact de juiste hoeveelheid water door de druppelleiding die in alle kassen is aangelegd. Al het water dat wij gebruiken wordt gerecirculeerd. Het water dat niet opgenomen wordt, wordt opgevangen en opnieuw gebruikt. Dit waterdichte systeem zorgt ervoor dat er geen uitstoot is naar de natuur.

De combinatie van onze jarenlange ervaring en de recente data zorgen ervoor dat onze planten exact de voeding krijgen wat zij nodig hebben. De substraten en de teeltgoten zorgen ervoor dat de boem niet vervuild en niet uitgeput wordt. Aan het eind van iedere teelt worden de matten opnieuw gebruikt.